70 år etter Holocaust flyver en drone over Auschwitz. Se de ufattelige bildene den fanget!

0
335
Back

1. 1. september 1939 angrep tyskerne Polen, og totalt kaos brøt ut.

Noe av det første tyskerne gjorde, var å samle alle jødene de fant i ghettoer.

Nazistene begynte å bygge såkalte konsentrasjonsleirer for å nå målet sitt: en etnisk rensing, hvor polakker, jøder og romanifolk skulle utryddes. Den første konsentrasjonsleiren ble bygd i 1933, og innen slutten av krigen i 1945, var det 730 leirer.

Fangene i konsentrasjonsleirene ble brukt som arbeidskraft, noe tyskerne hadde et stort behov for under krigen.
Den mest kjente konsentrasjonsleiren var Auschwitz, som bestod av tre deler: Auschwitz I, som var den opprinnelige hovedleieren, Auschwitz II, som fungerte som en ren utryddelsesleir, og Auschwitz III-Monowitz, som var en arbeidsleir som produserte syntetisk gummi.

Back

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here